Inspirace

Inspirace

čtvrtek 13. února 2014

Jak důležitá je motivace?!

Motivace,.. Co to vlastně je, nebo spíš co pro nás může znamenat? Pro každého je motivací něco jiného. Stejně tak jako máme každý jiné cíle. Všichni se však asi shodneme, že motivace je jedna z nejdůležitějších věcí, pokud chceme něčeho dosáhnout. Jenže kde ji vzít?

Někdo má motivaci přirozeně sám v sobě a někdo ji prostě musí hledat nebo se někde inspirovat. Já s motivací bojuji snad celý život. Stále mě v životě něco pohání a já nevím co. Jenže když přijde na lámání chleba, tak to, že nevím, co mě pohání, mi vůbec nepomůže :(. Stejné je to u hubnutí. Pokud bych přesně neznala svoji motivaci, ten důvod, proč to vlastně dělám, už bych to nejspíš opět vzdala. Nicméně se snažím dnes a denně si nacházet nejrůznější motivace a důvody PROČ POKRAČOVAT! Je jednoduché to vzdát a říkat proč to nejde nebo nepůjde a hledat výmluvy. Na to jsem specialista! Ale pokud to myslím opravdu vážně, tak musím hledat důvody, proč ANO! Mojí největší motivací je samozřejmě krásné a pevné tělo, ale čím jsem starší, tím víc si uvědomuji, jak důležité je zdraví! Mojí další velkou motivací je být zdravá a užívat si tenhle život co nejdéle. Což by se asi líbilo všem z nás.

Tyhle dva faktory jsou asi ty nejdůležitější. Nicméně občas mohou být hodně vzdáleny. Říkám si, že jsem ještě moc mladá, abych už myslela na stáří a nebo že hubená stejně budu nejdřív tak za rok,.. Je to prostě daleko a někdy člověk tak daleko nevidí. Proto považuji za důležité najít si i dílčí motivační věci nebo cíle. Pro mě se velkou motivací stal můj šatník. Opět po letech můžu nosit svůj oblíbený kabát, vlezu se do krásných šatů, co už jsem na sobě neměla snad sto let, spousta věcí mi líp sedí. Pokaždé, když mám pocit, že to jde pomalu, otevřu šatník a prostě si zkouším jeden kousek za druhým a koukám jak líp sedí :). Tuhle terapii doporučuji všem. Vážně to funguje :)


Ještě na začátku zimy jsem se do něj nevešla!

Na konci roku 2013 jsem se do nich sotva nasoukala a teď je i zapnu ;)


Znáte nějakou lepší motivaci??? :) Samozřejmě, že je jich víc, ale tahle je u mě asi nejúčinnější. Taky mě potěší, když si všimne okolí, ale to mi to samozřejmě neříká každý druhý den :). Proto si dělám jak kvartální cíle, tak i měsíční,.. Když se však nesplní, tak se snažím netruchlit. Pořád mám na paměti, že tahle moje cesta nemá cíl! Nebo spíš má, ale ten cíl neznamená konec mé cesty!!!

A co motivuje Vás?

Vaše Jana 

Žádné komentáře:

Okomentovat